top of page

SERIES

-Show your Shine-

Ik ben van mening dat iedereen en op elk moment van de dag zijn shine moet kunnen laten zien. Of dit nu binnen de gecreëerde norm valt of niet. Met mijn werk wil ik niet alleen de scheidingslijn vervagen tussen ‘man’ en ‘vrouw’ maar ook de betekenis wegnemen van de woorden ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’. Iedereen moet ongegeneerd een gouden oorbel, heftige blush of eyeliner kunnen rocken. 

Thema wedstrijd: 'ZEITGEIST' (hedendaags)

Jury award CREA.png
Audience award CREA.png

Het juryrapport 

''De actualiteit – de tijdsgeest - vangen in een close-up is in fotografisch opzicht best een uitdagende taak. Daar is de fotograaf met dit beeld zeer in geslaagd. Onderwerp, compositie, modelkeuze en ook het perfecte moment van op de knop drukken zijn allemaal spot on. Daarmee is Jonne op de Weegh voor ons een terechte winnaar. Jonne toont met haar beeld een belangrijk gegeven van deze tijd, namelijk dat mannelijk en vrouwelijk niet alleen verenigbaar kunnen zijn in een persoon maar dat je dat ook mag laten zien: SHOW YOUR SHINE.''

Door: Tahiya Issa (creative producer CREA courses) en Rinke Lutkeveld (interim picture editor voor het Parool)

Expositie 3-luik in de foyer van Meervaart Theater in Osdorp. De expositie is te zien van april-september 2022. De expositie ‘Eenzaam overprikkeld’ gaat over meer dan alleen een telefoonverslaving. Het gaat over een bepaald gevoel, een overprikkeld gevoel waar ik mij heel eenzaam in voel. Ik voelde mij ver weg van mezelf. Om weer bij mezelf te komen heb ik mijn telefoon voor een week uitgezet om weer op zoek te gaan naar solitude, de juiste vorm van eenzaamheid. 

 Drie keer gedroomd dat ik ‘een terugval’ had. Zeven rolletjes volgeschoten. Acht uur gewandeld. Twee boeken gelezen. Vijf keer verkeerd gefietst. Driehonderd gemiste berichten. Zeven dagen een overvloed aan tijd.’’

Fotografieboek met analoog foto's gemaakt in de week zonder telefoon. Dit boek hoort bij de Expositie 'Eenzaam overprikkeld', te zien in de foyer van Meervaart. Van 25 februari tot 3 maart 2022 heb ik mijn smartphone voor een week uitgezet en ingeruild voor mijn eerste Samsung schuifmobiel. Op deze telefoon kon ik alleen bellen en smsen: verder niks. Alles wat ik deed legde ik vast met een analoog camera en de meest iconische beelden heb ik verwerkt in een fotoboek: 'Een week analoog leven'. In het boek heb ik ook dagboekfragmenten uit de mobielloze week verwerkt. Ik wil met dit boek vooral bewustwording creëren: de ander laten nadenken over of dit experiment een mogelijkheid voor hun is.

 ’’Drie keer gedroomd dat ik ‘een terugval’ had. Zeven rolletjes volgeschoten.
Acht uur gewandeld. Twee boeken gelezen. Vijf keer verkeerd gefietst.

Driehonderd gemiste berichten. Zeven dagen een overvloed aan tijd.’’

Een fotoserie over een powervrouw in de tropische sferen van Albufeira. 

bottom of page